Selvtest for kønssygdomme

Selvtest for kønssygdomme gælder KUN patienter tilknyttet Vesterbro Lægehus (VLH). Under "Corona-krisen" kan du, som patient, der er tilknyttet VLH, afhente en kuvert, som står ovenpå vores postkasse i bunden af opgangen (3 trin op og ind til højre), tage testen hjemme, og herefter aflevere test i lukket kuvert med anført fulde cpr-nummer, i vores postkasse, som vi tømmer dagligt. Svar på denne vil fremgå af E-konsultation, som vanligt.(*)
Du skal ALTID medbringe dit gule sygesikringsbevis, som skal køres igennem ankomstterminalen, når du møder!

Ønsker du at blive tjekket for klamydia og gonoré, behøver du ikke at bestille tid. Du kan blot møde op i klinikkens åbningstid (*) . Test for klamydia og gonoré er en selvtest, og findes på vores patienttoilet, her findes også en instruktion. Der er typisk svar inden for en uge. Svaret sendes på mail via vores E-portal, hvis du er oprettet som bruger, ellers må du ringe.

Ønsker du at få taget en HIV-test, skal du komme om morgenen i "åben lab" ml. kl. 8.00 og 8.30. Dette kræver ikke en lægetid forinden.

VIGTIGT: Inkubationstid for kønssygdomme​. Tiden, fra du evt. er blevet smittet med en seksuelt overført infektion, til vi kan påvise sygdom, kaldes inkubationstid.

Inkubationstider for ubeskyttet sex (inkl. oralsex):

  • Gonoré: 1 uge
  • Klamydia: Op til​ 3 uger
  • HIV: 4 uger
  • Syfilis: Op til 3 måneder