Ny gravid

Tillykke med din graviditet. Konsultationen er den første efter at du selv har konstateret at du er gravid, og ønsker barnet. Konsultationen deles op i 2. Du kan booke tid til den første del af konsultationen hos vores sygeplejerske Louise. Her skal du fysisk møde op og medbringe en midtstråle urin (det første urin lades i toilettet og herefter fanges en del af strålen i et rent bæger skyllet i kogende vand.)

Du skal sikre dig at dit mobilnummer i vores system er korrekt. (gøres via selvbetjeningsmodulet på hjemmesiden under ”mine stamdata ”, eller via appen Mit helbred under ”Mine oplysninger”).

Vi forudsætter at du ikke har de mindste symptomer, som kunne være foreneligt med coronainfektion (symptomer fra øvre luftveje som ondt i halsen, hoste, muskel/ledsmerter eller feber).

Vi vil bede dig møde op foran klinikkens opgang punktligt. Så vil vi ringe dig op, når vi er klar til konsultationen, hvorefter du må gå op i klinikken.  Konsultationen vil være kortvarig, foregå i tavshed, hvor der måles blodtryk og tages en blodprøve. Dette igen for at minimere risikoen for smitte, selvom hverken du eller vores behandler har symptomer. Du vil få udleveret din vandrejournal, som vi beder dig udfylde hjemme efter bedste evne.

Vi ser os nødsaget til at tage disse forholdsregler, for at minimere risikoen for coronasmitte, og håber på forståelse for dette lidt omstændelige system.

Efter denne fysiske konsultation vil vi bede dig booke en ”Ny gravid videokonsultation” hos sygeplejerske Tine. Videokonsultationen må godt være samme dag, men kan også være en efterfølgende dag. Ved videokonsultationen får du mulighed for at stille spørgsmål og du vil få oplysninger om nakkefoldsskanning, folinsyretilskud mm. Du må meget gerne have styr på din højde, normale vægt og aktuelle vægt inden denne konsultation.

For praktiske detaljer for videogennemførslen – se under "Aktuelt"videokonsultation.